• Snelle levering en vaste scherpe prijzen
 • Tot 3 jaar garantie op alle nieuwe scooters
 • Gratis ophaalservice bij reparatie

9.4Uit 620 beoordelingen

  21 / Mar / 2023

  Welke spiegel is verplicht scooter?

  Een scooter bestaat uit verschillende belangrijke onderdelen die zo allemaal hun eigen functie hebben en boven alles veiligheid bieden. Een van de belangrijkste onderdelen hiervoor zijn de spiegels. Hiermee kan je kijken hoe het verkeer achter je is en of je bijvoorbeeld kan invoegen. De spiegel die aan de linkerkant van je scooter bevestigd zit is in ieder geval verplicht. Hoe de regels verder zijn voor de spiegels van scooters, leggen we in dit blog aan je uit.

  Welke spiegel is verplicht scooter?
  Scooters

  Linker spiegel

  Het is dus verplicht om minimaal één spiegel te hebben op je scooter: aan de linkerkant. Deze spiegel moet zodanig geplaatst zijn dat de bestuurder een goed zicht heeft op het verkeer achter hem of haar. Een spiegel aan de rechterkant is niet verplicht, maar wordt wel aangeraden voor een beter zicht rondom de scooter. De spiegels zijn een ideaal hulpmiddel tijdens het rijden, je kan gemakkelijk zien of er ruimte is om bijvoorbeeld in te voegen of ander verkeer in te halen.

  Afmetingen en stabiliteit

  De spiegel moet aan een paar belangrijke regels voldoen voordat deze binnen wordt goedgekeurd. Zo moet de spiegel voldoen aan de afmetingen aan de Europese normen. De spiegel moet een minimale breedte en hoogte hebben, zodat er genoeg zicht is op het achteropkomend verkeer. Daarbij moet de spiegel goed vastgezet zijn en tegen de trillingen kunnen die sommige hobbelige wegen geven. Hiermee zorg je ervoor dat de spiegel stabiel blijft tijdens het rijden. Je kan een scooterspiegel gemakkelijk nakijken en controleren op beschadigingen en of deze nog vast genoeg zit.

  Een beschadigde scooterspiegel

  Als de spiegel van je scooter beschadigd of kapot is, moet deze zo snel mogelijk vervangen worden. Hiermee voorkom je namelijk een boete en zorg je ervoor dat je op een veilige manier het verkeer kan betreden. Het is verstandig om een reserve spiegel in huis te hebben zodat je deze gemakkelijk kan vervangen. Daarnaast staan wij van DAB altijd voor je klaar om je te helpen bij het vervangen van je scooterspiegel.

  Veilig de weg op

  Tijdens het rijden op je scooter staat veiligheid natuurlijk voorop. Zowel van jezelf, als van de andere mensen die deelnemen in het verkeer. Controleer daarom je scooterspiegels regelmatig op beschadigingen en of ze nog vast genoeg zitten. Ervaar je een probleem met je spiegels? Kom dan langs bij DAB Scooters en Motoren. We kijken graag even je spiegels na, zodat jij veilig de weg op kan.

  Recente artikelen

  Het laatste nieuws op ons blog

  • Welke spiegel is verplicht scooter?
   21 / Mar / 2023

   21 / Mar / 2023

   Welke spiegel is verplicht scooter?

  • Hoe hard mag een scooter?
   15 / Mar / 2023

   21 / Mar / 2023

   Hoe hard mag een scooter?

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen