Elektrische scooter

De elektrische scooter wordt steeds populairder, en terecht! Met een elektrische scooter kun je namelijk een stuk voordeliger rijden en richt je minder schade aan aan het milieu. Bovendien heb je tegenwoordig een zeer ruime keus uit verschillende merken en modellen! Hoewel een nieuwe elektrische scooter in aanschafprijs nog iets hoger ligt dan een traditionele scooter, zul je op langere termijn gaan besparen. Op deze pagina lees je meer over de voordelen van elektrische scooters en vind je de beste elektrische scooter voor jou!

Voordelen van een elektrische scooter

Naast de duidelijke voordelen, zoals minder uitlaatgassen en niet meer hoeven tanken, zijn er nog een aantal grote voordelen van een scooter die elektrisch rijdt:

 • Allereerst is een elektrische scooter zuinig. Je betaalt natuurlijk wel voor elektriciteit, zowel thuis als bij een oplaadpunt, maar onder de streep zal het je een stuk minder kosten vergeleken met benzine.
 • Je kunt hem gemakkelijk thuis opladen in een schuur of garage. Daarnaast is het natuurlijk een groot voordeel dat je een scooter overal in de stad probleemloos kunt parkeren, net als een fiets. Het enige waar je op moet letten, is een eventueel parkeerverbod. Bovendien parkeer je hem gratis!
 • Met een elektrische scooter kun je meteen op pad. Een elektrische scooter hoeft niet te starten zoals een benzine scooter, hierdoor zul je dus geen opstartproblemen meer ervaren.
 • Minder geld kwijt aan onderhoud. Dit is een van de grootste voordelen waar niet iedereen van op de hoogte is. Een elektrische scooter vergt minder onderhoud omdat er minder losse bewegende delen zijn. Het enige wat echt onderhouden moet worden zijn de banden en de remmen. Eens in de zoveel tijd moet je de accu vervangen, maar we hebben het dan over wel enkele jaren. Scooteronderhoud kun je vanzelfsprekend ook gewoon bij ons laten doen!

Elektrische scooter merken

Er zijn veel scootermerken die elektrische brommers verkopen. Wij hebben de beste elektrische scooter merken voor je geselecteerd. Ons assortiment bestaat uit onder andere:

Proefrit op een elektrische scooter

Elke scooter rijdt anders. Zo kun je misschien helemaal verliefd worden op het uiterlijk van een bepaalde scooter, maar valt het je vies tegen hoe hij rijdt. Welke jij fijn vindt rijden, is geheel persoonlijk. Voor iedereen geldt dat een scooter op zijn minst lekker moet rijden, zeker wanneer je er elke dag mee op pad gaat. Het is daarom ook aan te raden om een proefrit te maken op de scooter die je op het oog hebt. Zo voorkom je teleurstelling als je een koopt en hij eigenlijk helemaal niet lekker rijdt. Kom daarom gerust bij ons langs, we hebben van elk merk een demo-model voor je klaar staan en we helpen je graag bij je zoektocht naar die droomscooter!

Elektrische scooter kopen bij DAB Scooters & Motoren

Het kan soms best lastig zijn om de beste elektrische scooter uit te zoeken. Heb je vragen? Neem dan meteen contact met ons op zodat we je verder kunnen helpen met je zoektocht en geven je graag advies over alles wat met scooters te maken heeft.

Heb je een mooie scooter uitgezocht? Dan kun je bij DAB Scooters & motoren je elektrische scooter bestellen. We nemen altijd contact met je op over het verloop van de levering of afhaling. Zo weet je precies waar je aan toe bent!

Vragen over scooters van DAB

Het kan natuurlijk voorkomen dat je met wat vraagtekens bent blijven zitten of dat het één en ander gewoon even net niet duidelijk is. Wanneer dit op jou van toepassing is, neem dan zeker contact op met onze specialisten. Wij staan altijd voor je klaar en doen er alles aan om je vragen te beantwoorden, je te adviseren waar nodig en waar mogelijk en je eventuele problemen op te lossen. Kortom, een elektrische scooter kopen? Dat doe je natuurlijk bij DAB Scooters & Motoren!

Veelgestelde vragen rondom elektrische scooters

 • Wat kost een elektrische scooter?
  Een elektrische scooter is al vanaf €1799,- rijklaar beschikbaar. De prijs is afhankelijk van een aantal verschillende. De accu bepaalt het grootste deel van de prijs.
  Voor een elektrische scooter betaal je een WA-verzekering van 10 à 15 euro per maand. De premie is afhankelijk van de leeftijd van de bestuurder. Verder zijn er geen andere vaste maandelijkse kosten.
  Met een gemiddelde accu voor een elektrische scooter kun je 60 kilometer rijden. Hier betaal je gemiddeld €0,50 cent voor.
 • Hoe oud moet je zijn voor een elektrische scooter?
  Voor een elektrische scooter moet je een minimumleeftijd van 16 jaar hebben. Daarnaast is een AM of B rijbewijs ook verplicht.

 • Waar moet je op letten bij een elektrische scooter?
  Bij elektrische scooters moet je vooral letten op de accu en de motor. Bij de accu is de actieradius belangrijk, dit is hoe ver je kan rijden op een volle accu. Je kan ook een scooter kiezen waar nog een tweede accu bij kan, zo kun je indien nodig de actieradius opschroeven.

 • Hoe ver kun je rijden met een elektrische scooter?
  De actieradius van een scooter is afhankelijk van het merk en de accu. De meeste scooters met één accu halen minimaal 40 à 50 kilometer. Er zijn ook diverse scooters op de markt die minimaal 100 kilometer halen, bijvoorbeeld van de merken MOMO, Segway, Super Soco.

 • Wat zijn de onderhoudskosten van een elektrische scooter?

  Naast dat een elektrische scooter erg veel brandstof bespaart, zul je ook merken dat de onderhoudskosten aanzienlijk lager zijn. De onderdelen van de motor slijten nauwelijks. De onderhoudskosten voor een elektrisch model zijn daarom ongeveer 40% lager dan een brandstof scooter.
  De intervallen voor onderhoud zijn afhankelijk van het merk van de scooter. Deze intervallen staan vermeld op: https://www.dab-scooters.nl/werkplaats/scooters/.