Accu's & laders

Filters
4 ProductenPagina 1 van 1

Een accu lader is een onmisbaar gereedschap voor iedereen met een scooter of elektrische scooter. Niet elke acculader is echter dezelfde, dus het is belangrijk dat u een lader heeft die bij uw scooter past. Bij DAB hebben we voor elke scooter of brommer een accu lader, of deze nou elektrisch is of op brandstof rijdt.

Waar is een accu lader voor nodig?

Een accu lader is niet alleen nodig wanneer de accu van je scooter leeg is, het is juist de bedoeling dat je de accu oplaadt voor dat dit het geval is. Wanneer een accu volledig leeg is gelopen, valt deze soms niet meer te herstellen. In dat geval moet u een nieuwe accu kopen en dat is zonde van het geld. We vertellen je graag meer over de verschillende accu laders, hoe ze werken en welke er te koop zijn bij ons.

Verschillende accu laders

Wanneer je een accu lader voor een scooter koopt is er niet een standaard lader die voor elke scooter werkt. Je hebt verschillende laders, voor scooters die op brandstof rijden en accu laders voor elektrische scooters. Bij een scooter die op brandstof rijdt is er vaak sprake van een kleine start-accu. Deze accu is vaak 12 volt. Zorg dan dat je een lader koopt die aansluit bij jouw scooter. Als je een elektrische scooter hebt, is het misschien een beetje ingewikkelder wat voor soort accu lader je nodig hebt. Zo zijn er Lithium, Nikkel en loodzuur accu’s. Over het algemeen komen de Lithium en nikkel lader het meeste voor. Een nikkel accu die je bij een elektrische scooter vindt behoeft zeer weinig onderhoud. Zo maak je zonder zorgen vele kilometers en bespaar je op kosten.

Voltage van de accu lader

Het voltage van de accu lader is erg belangrijk. De ene scooter heeft een voltage van 24 volt, terwijl de andere weer 36 of 48 volt heeft. Bij DAB Scooters en Motoren vindt u accu laders die geschikt zijn voor verschillende voltages. Let hier goed op voor aankoop. De 24 volt is geschikt voor kleinere elektrische scooters, terwijl de 36 volt al wat meer kracht heeft. De variant met 36 volt is ook geschikt voor scootmobielen en elektrische fietsen, ideaal voor als je die thuis ook hebt.

Accu lader kopen

Al bij het aankopen van een nieuwe accu is het belangrijk om goed te denken om het onderhoud. Goed onderhoud zorgt ervoor dat uw scooter een zo’n lang mogelijke levensduur heeft. Ook wanneer de scooter vaak stil staat, of wat ouder wordt is het belangrijk om deze af en toe op te laden. Zo blijft de accu gezond.

Bij DAB scooters en Motoren vindt u meerdere soorten accu laders, bijvoorbeeld de druppellader.

Deze lader laadt de scooter heel langzaam op, ideaal als u de scooter niet elke dag gebruikt. Een andere lader is de lineaire acculader, deze laadt de accu zo snel mogelijk op, dit is een handige keuze als u wel elke dag gebruik moet maken van uw scooter.