Integraalhelmen

Filters
5 ProductenPagina 1 van 1

Integraal helmen zijn zeer populair, vooral bij motorrijders. Een integraal helm bedekt je hele gezicht en bied de meeste bescherming als we het over helmen hebben. Ben je op zoek naar een motorhelm integraal of scooterhelm integraal? Dan is de kans dat je slaagt bij DAB Scooters & Motoren erg groot! Bekijk op deze pagina ons assortiment en leer meer over integraal helmen.

Kenmerken van een integraalhelm

Een integraalhelm wordt in het Engels full-face helmet genoemd en is dus de helm die je hele gezicht bedekt en beschermd. Een integraalhelm beschermt je ook tegen koude wind en regen, dit is extra gewenst wanneer je op hoge snelheden rijdt zoals op een motor of tijdens de koude herfst en winter periode. Er wordt ook rekening gehouden met zonnige dagen, vele integraalhelmen zijn voorzien van een zonnevizier.

Een integraalhelm wordt uitbundig getest voordat hij de markt op gaat. Er wordt onder andere getest in windtunnels om het windgeluid tijdens de rit te minimaliseren. Bovendien zijn de materialen tegenwoordig een stuk lichter geworden waarmee hij een stuk comfortabeler zit. Daarnaast kun je in de meeste integraalhelmen ook je Bluetooth communicatie systeem installeren.

Integraalhelm op de scooter

Hoewel een integraalhelm voornamelijk op een motor wordt gedragen, zien we ook steeds meer scooterbestuurders met een integraalhelm. Het wordt namelijk nog altijd drukker in het verkeer en met een integraalhelm kies je voor de beste veiligheid. Overweeg dus ook zeker een integraalhelm als je een scooter helm zoekt!

De juist maat van je integraalhelm

Een helm kan alleen zijn taak vervullen als hij goed past en op zijn plek blijft zitten. Daarnaast kan een te strakke helm ook voor drukpunten en hoofdpijn zorgen tijdens lange ritten. Meet dus goed je hoofd wanneer je voor het eerst een helm koopt.

Helmmaten worden aangegeven in XS-XXL. Om er achter te komen welke maat het beste op jouw hoofd past, meet je de omvang van je hoofd met een meetlint. Dit doe je zo’n twee centimeter boven je wenkbrauwen.

De volgende maat hoort bij de omvang van je hoofd: XS: 53-54 CM S: 55-56 CM M: 57-58 CM L: 59-60 CM XL: 61-62 CM XXL: 63-64 CM

Lang van je motor integraalhelm genieten

Je hebt zelf veel invloed op de levensduur van je integraalhelm. Er zijn enkele factoren die de levensduur verkorten. De eerste factor is dat je hem niet laat vallen, zodra er een deuk in zit kan de bescherming niet meer optimaal zijn omdat hiermee de binnenschaal beschadigd kan zijn. Daarnaast is het belangrijk om hem nooit in een warme schuur te laten liggen omdat je hiermee het schuim aan de binnenkant van de integraalhelm uitdroogt. Uitgedroogd schuim gaat brokkelen waardoor de helm losser gaat zitten en hij minder veilig of zelfs gevaarlijk is. Wanneer je goed voor je helm zorgt, kan hij tot wel 10 jaar mee gaan.

Integraalhelm kopen bij DAB Scooters & Motoren

Heb je een keuze kunnen maken uit ons ruime assortiment van integraalhelmen? Bestel deze dan vandaag nog zodat je hem al snel in huis hebt. Vind je het lastig om de juiste keuze te maken of heb je misschien nog vragen over de vorm, veiligheid of maat? Aarzel da niet om contact met ons op te nemen. We adviseren je graag over alles wat met scooters en motoren te maken heeft, zodat jij optimaal van je ritten kunt genieten!