Sloten

Filters
20 ProductenPagina 1 van 1

Scooter slot

Heb je een nieuwe scooter gekocht? Dan wil je natuurlijk voorkomen dat hier iets mee gebeurd! Met een goed slot voor je scooter minimaliseer je het risico dat iemand hem probeert te jatten. Bovendien kan het juiste scooter slot je een voordeel geven bij de verzekering in het geval dat hij toch gestolen is. Zet je scooter dus goed op slot en verklein de risico’s met een scooterslot van Dab Scooters&Motoren

Brommer sloten en scooter sloten

Scooters worden relatief vaak gestolen. Aanzienlijk vaker dan bijvoorbeeld een auto. Het is erg vervelend als jouw scooter gestolen wordt, of wanneer er een poging gedaan wordt en je schade aan je scooter oploopt. Met een sterk scooter slot maak je je scooter een stuk minder aantrekkelijk voor de potentiële boef. Het is dus een goede investering om een slot te kopen!

Verschillende ART gecertificeerde scootersloten

Voor scootersloten bestaat er een keurmerk die bepaalt aan welke eisen een scooter slot voldoet. Dit is het ART keurmerk. Het ART keurmerk bestaat uit vijf categorieën:

  • ART 1: Laagste categorie enkel voor fietsen
  • ART 2: Ook voor fietsen, maar voldoet aan meer eisen dan een ART1
  • ART 3: Voor scooters en brommers
  • ART 4: Voor motoren, zwaardere eisen dan voor scooters en brommers
  • ART 5: Voldoet aan de strengste eisen en wordt voornamelijk voor motoren gebruikt.

Voor je scooter of brommer heb je dus minimaal een ART3 scooter slot nodig en voor een motor heb je minimaal een ART4 slot nodig om je motor veilig weg te zetten. Ondanks de richtlijnen kun je natuurlijk ook een ART4 of ART5 gekeurd slot kopen, hiermee heb je een zwaardere beveiliging.

Scooter slot en de verzekering

Heb je een allriskverzekering? Dan kan het zijn dat je verzekering een lager eigen risico vraagt wanneer je scooter gestolen is en je het juiste scooter slot gebruikt. Hiervoor moet je je scooter altijd wegzetten met je ART3 scooter slot aan een aan de grond vast geankerd object. Je verzekeraar kan ook vragen om een aankoopbewijs van je scooter slot.

Diefstal voorkomen

Om het risico op diefstal zo klein mogelijk te houden, kun je je scooter het beste neerzetten op een drukke plek en onder een lamp wanneer het donker is. Hiermee staat je scooter op een plek waar een dief op zal vallen als hij je scooter probeert te stelen. Hij zal dan liever doorlopen naar een scooter die makkelijker te pakken is.

Daarnaast is het aan te raden om je scooter dubbel op slot te zetten. Naast een kettingslot kun je ook nog een schijfremslot gebruiken. Hiermee wordt je scooter als het ware vastgezet.

Scooter of brommer sloten kopen?

In onze webshop kies je gemakkelijk het juiste scooter slot en laat je hem bij je thuis bezorgen. Wel zo makkelijk. Zodra we je bestelling ontvangen, gaan we meteen aan de slag om je scooter slot naar je op te sturen. Heb je nog vragen over een slot voor je scooter of over andere accessoires van een scooter? Neem dan gewoon contact met ons op! We staan klaar om je te helpen en adviseren.

Je kunt ons bereiken op het nummer 078 62 9999 0 of stuur ons een mailtje op [email protected]. Je bent natuurlijk ook welkom in onze winkels in Zwijndrecht of Oud-Bijerland.